Δείτε βίντεο: Η στιγμή που ο σεισμός των 5,1 Ρίχτερ «χτυπά» τις Μοίρες

Τουλάχιστον τέσσερις μετασεισμοί, μέχρι 3,5 Ρίχτερ, καταγράφηκαν στην περιοχή της Μεσαράς, σε διάστημα μίας ώρας από τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ

Αναστάτωση επικράτησε στις Μοίρες Ηρακλείου στην Κρήτη, μετά τον σεισμό 5,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 21.58 το βράδυ της Πέμπτης (18/5).

Κάτοικοι περιοχών όπως οι Μοίρες, το Τυμπάκι, αλλά και χωριά στα σύνορα με το νότιο Ρέθυμνο, βγήκαν από τα σπίτια τους, χωρίς ωστόσο δεν έχει αναφερθεί οποιαδήποτε ζημιά ή τραυματισμός.

Δείτε βίντεο του cretalive από τις Μοίρες, το οποιο καταγραφεί τη στιγμή που γίνεται ο σεισμός

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή Πυροσβεστικων Υπηρεσιών Κρήτης, Γιώργο Τσικαλά, οχήματα με πυροσβέστες, βρίσκονται ήδη επί ποδός και κάνουν ελέγχους, προκειμένου να εντοπίσουν πιθανά προβλήματα.

Το επίκεντρο των 5,1 Ρίχτερ εντοπίστηκε 7 χλμ. νότια-νοτιοδυτικά από τις Μοίρες του Ηρακλείου. Το εστιακό βάθος ήταν 8,9 χιλιόμετρα.

Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή και στην πόλη του Ηρακλείου, ωστόσο, σύμφωνα με μαρτυρίες δεν είχε διάρκεια.

«Νωρίς για να πούμε αν ήταν ο κύριος σεισμός» λένε οι σεισμολόγοι

«Είναι νωρίς ακόμη να πουμε αν είναι ο κύριος σεισμός» τόνισε μιλώντας στο protothema.gr, o πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας για τα 5,1 Ρίχτερ που σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης 7 χλμ. νότια-νοτιοδυτικά από τις Μοίρες του Ηρακλείου.

Όπως υπογράμμισε, πρόκειται για γνωστό ρήγμα και σίγουρα θα υπάρξουν μετασεισμοί. «Θεωρείται μεσαίου μεγέθους σεισμός για την περιοχή» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, με ανάρτησή του στο Facebook τόνισε ότι: «επιβάλλεται πολύ προσεκτική παρακολούθηση και αξιολόγηση από τους επιστήμονες και μέτρα προστασίας από τις τοπικές αρχές, όπως προβλέπει το επιχειρησιακό σχέδιο ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ».

Σχετικά